• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Blogok

Valóban tisztulni kezd a szépségIPAR?

2014.06.26 18:10. - Közöld Admin

A nagyhírű világcég, a Johnson&Johnson bejelentette, hogy 2015-ig kivonnak minden veszélyes eredetű, egészségre káros anyagot a termékeikből. 2011-ben már ígéretet tettek arra, hogy a 2013-as év végére biztonságos anyagokra cserélik a mostani nem éppen egészséges összetevőkből álló babaápolási termékeket. 

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor

2014.06.18 18:07. - Közöld Admin

 fiatal kutatók nemzetközi fórumán, Londonban is bemutatta kutatási témáját, a hőlégmotoros napkollektorrendszert Kecsenovity Egon, akinek angliai útját a Magyar Innovációs Szövetség támogatta. A szövetség, amely megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az idén tíz fiatal tehetséget delegál különböző nemzetközi fórumokra.

Az ólom környezetünkben és bennünk

2014.06.16 18:04. - Közöld Admin

A zömmel két vegyértékű fémekből álló és a természetben igen hasonlóan viselkedő, ún. polimetallikus elemek csoportjának legkevésbé mozgékony tagja az ólom. Olyannyira kevéssé vegyülékeny, hogy még a sósavban sem oldódik (pontosabban: nagyon rosszul oldódik), ezért a klasszikus analitikai kémia (a Fresenius-féle csoportosítás) a kationok I. a) alosztályába sorolja.

 

Ásványvíz —nincs benne semmi

2014.06.09 17:55. - Közöld Admin

Hogy mi az ásványvíz, az egy bonyolult kérdés. Amíg be nem léptünk az Unióba, lényegesen egyszerűbb volt: azt neveztük ásványvíznek, aminek viszonylag nagy — 1 g/l-nél több — volt az oldott anyagtartalma (a továbbiakban: sótartalma). Az az ásványvíz, amiben sok az ásványi anyag — logikus, nem?

Vízhiánnyal küszködik minden negyedik nagyváros

2014.06.06 17:51. - Közöld Admin

A nagyvárosok növekedése a vízhiány fokozódását eredményezi, ezt sokszor maguktól nem is képesek megoldani. A Global Environmental Change magazinban jelent meg egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya, amelyben a vízhiány fokozódására hívják fel a figyelmet. Bár a mostani anyagban a korábbinál kedvezőbb adatokat tüntetnek fel, a folyamat előrehaladásával a helyzet mindenképpen romlani fog.

Más szemlélet kell a vidékfejlesztési támogatások tervezésénél

2014.06.02 22:37. - Közöld Admin

A korábbiakhoz képest megváltozott szemléletre van szükség a vidékfejlesztési támogatások, programok tervezésénél – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a szerdán kezdődött kétnapos élelmiszeripari konferencián Mátraházán.

Az oktatásban és a környezetvédelemben dolgozók kaptak elismerést a VM-ben

2014.06.02 22:28. - Közöld Admin

Az oktatásban és a környezetvédelemben dolgozók kaptak elismeréseket a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) hétfőn a fővárosban a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógus Nap alakalmából.

Mese- és képregényíró pályázat

2014.05.28 22:51. - Közöld Admin

Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2014. A KELETI SÜN ÉVE alkalmából „Titokzatos sün-történetek” címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdet.

Megalakult a EUROPARC szövetség „Magyar Szekció”-ja

2014.05.28 12:53. - Közöld Admin

 

2014. április 10-11-ig zajlott Hortobágyon, a Fecskeház Erdei Iskolában az EUROPARC Federation hazai tagszervezeteinek stratégiai értekezlete. Az értekezleten 9 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai vettek részt, ahol Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettesállamtitkár köszöntötte a megjelenteket.

Nemzeti Biodiverzitás Stratégia

2014.05.28 00:48. - Közöld Admin

Egyhangúlag elfogadta a Kormány a biológiai sokféleség megőrzésének 2014-2020 közötti időszakra szóló nemzeti stratégiáját 2014. február 5-én.

A biológiai sokféleség a földi élet, az élővilág változatosságát jelenti. Magyarország európai összehasonlításban is kiemelkedő értékű természeti kincsekkel rendelkezik, változatos ökológiai adottságaink kedvezőek a biológiai sokféleségnek. 

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.