• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Megalakult a EUROPARC szövetség „Magyar Szekció”-ja


2014.05.28. 12:53:37Közöld Admin
860 fő megtekintette a cikket 1 741 alkalommal.
 
Az értekezlet során a nemzetközi szövetség hazai tagjai együtt dolgozták ki az egységes hazai álláspontot aEUROPARC Federation következő, 5 éves stratégiájáról. A megújulni készülő EUROPARC szövetség széles körben, több mint 300 tagszervezete bevonásával végez „közvélemény-kutatást”, melynek felhasználásával 2014-ben a szervezet vezetői meghatározzák a következő 5 évre vonatkozó, rövidtávú stratégiát.

A magyar tagok egyetértettek abban, hogy erősíteni kell a regionális szerepvállalást, kommunikációt és a gyakorlati természetvédelmi kérdések nemzetközi szintű megvitatását és tapasztalatcserét. A magyar tagok emellett strukturális megújulásokat várnak el a szervezettől annak érdekében, hogy a jövőben az egységes európai természetvédelmi álláspont meg tudjon jelenni az Európai Unió döntéshozatalában. A tagok ennek tükrében első lépésként döntöttek a hazai, „Magyar Szekció” létrehozataláról.


Az egyeztetést terepi program zárta, ahol bemutatásra került a Hortobágyi Nemzeti Park Bioszféra Rezervátum területén (Pentezug) zajló legeltetési gyakorlat, illetőleg a visszatelepített Przewalski-ló populáció szabályozásának gyakorlata.

 Forrás: www.termeszetvedelem.hu

Kulcsszavak: europark

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.