• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

2014 legzöldebb márkái


2014.08.07. 11:28:33Szolovjov Rita
835 fő megtekintette a cikket 1 648 alkalommal.

Az első helyet a Ford az alábbiak érdemelte ki: egy környezetvédelmi bizottság felállítása, a dolgozók fenntarthatóságra nevelése, hatékony víz- és energiatakarékossági lépések, zöld szempontok figyelembevétele a céges építkezések során, fokozott hulladék-újrahasznosítás, 5 elektromos modell a portfólióban, hidrogén-, és energiacella-meghajtásos rendszerek kutatása, a gyártás során 41 különböző megújuló alapanyag használata.

"Idén a Best Green Brand Report a kollektív erőfeszítésekre helyezte a kiemelt fókuszt" - nyilatkozta Jez Frampton, az Interbrand vezérigazgatója.

2014-ben a lista első 10 helyezettje közé két újonc is beférkőzött: a Sony (7.) és az Adidas (8.). A legnagyobb éves szintű ugrást az Ikea (19.) és a Zara (34.) érte el, tavalyhoz képest a két márka egyaránt 14 helyet javított. A legnagyobb visszaesést a Volkswagen produkálta, amely 9 helyet rontva mindössze a 16. lett. Először szerepelt az ötvenes listán a Chevrolet (32.), a Disney (49.) és a Heineken (50.). A rangsorban helyet foglaló márkák közel felét az autóipar (10 márka) és az elektronikai szektor (12 márka) adta. A lista felállításakor a közvélemény mellett a Deliotte fenntarthatósági adatai kerültek mérlegre. Az Interbrand szakemberei első sorban azt vizsgálták, hogy a márkák által közvetített értékek mennyire vannak összhangban a valós zöld törekvésekkel.

További infromációk: olvashatók a W&V oldalán.Forrás: http://humusz.hu/hirek/2014-legzoldebb-markai/18441

Kulcsszavak: legzöldebb, energiatakarékossági lépések, zöld szempontok, hidrogén-, és energiacella-meghajtásos

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.