• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Gondoltad volna, mennyi csomagolóanyagból származó vegyület kerül a szervezetedbe?

2018.02.14 18:35. - Szolovjov Rita

A csomagolóanyagokkal kapcsolatban az elmúlt tíz évben több, mint kétezer riasztást regisztráltak az Európai Unióban. Ez azért rossz hír, mert az élelmiszerekbe oldódott káros vegyületek a szervezetünkbe is bekerülnek - többek között ez derült ki a SIRHA Budapest kiállításon rendezett konferencián, amelyről a Laboratorium.hu tudósított.

Hulladékcsökkentés 10 lépésben: nincs kifogás, erre mindenki képes!

2017.12.13 09:39. - Szolovjov Rita

Hogy mi a nulla hulladék? A hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése. Nézd meg, mit tehetsz azért, hogy kevesebb hulladékot termelj! - írja  HUMUSZ Szövetség a weboldalán. Az igen hasznos cikket ajánjuk figyelmükbe. Ezt nem lehet elégszer elismételni!

 

A nulla hulladékos életmód tíz pontja

2016.04.27 14:42. - Szolovjov Rita

Mit tehet az, aki környezettudatosabb életre vágyik, avagy a nulla hulladékos életmód tíz pontja

2016. januárjától két kukaméret között választhatunk

2015.08.08 10:02. - Szolovjov Rita

Jövő januártól számít, hogy mennyi szemét kerül a kukába...

Kartondobozok szelektív gyűjtési aránya - 2014.

2015.02.05 10:29. - Szolovjov Rita

Tavaly 23 %-ra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes, illetve gyümölcsleves dobozok mennyisége elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban.

 

A PET-ről - érdekes valóság

2014.02.07 08:28. - Szolovjov Rita

A műanyag okozta problémakör globalitása megköveteli, hogy tisztában legyünk legalább az alapvető információkkal. A környezetszennyezés mindannyiunkat érint, kivétel nélkül. Azonban más országok lakóival szemben, mi itt Európában, Magyarországon "szerencsésebbek" vagyunk, hiszen a műanyag hulladékok nem érnek a küszöbünkig sem. Ezzel arra szeretnék utalni, hogy bár a szemétszállítók kényelmesen 'eltüntetik' a szemünk elől a hulladékot, az attól még LÉTEZIK.

Újra országos önkéntes szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút

2013.03.25 10:28. - Szolovjov Rita

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilencedik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő akcióját április 22-én. A jelentkezéseket  április 3-ig várja a Magyar Közút. Szolnok megyében a sarkozi.imre@szolnok.kozut.hu-n lehet érdeklődni, jelentkezni.

Égető helyzet: túlméretezett kapacitás

2013.02.01 21:21. - Közöld Admin

Egy új tanulmány szerint egyes EU országokban a már működő hulladékégetők kapacitása jóval nagyobb, mint a keletkező újra nem hasznosítható hulladék mennyisége. Ennek ellenére az ipar továbbra is szorgalmazza az égetői kapacitás növelését az európai régióban.

A hulladékgazdálkodás újraszabályozása...

2013.01.07 14:26. - Fogarasi Dorottya

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda tájékoztatójában megjelent a január elsején hatályba lépett hulladéktörvény végrehajtási rendeleteinek egy része. A szabályozások egyebek mellett a csomagolószerek forgalmazását, a csomagolóanyagok visszavételét és hasznosítását, a hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezések átvételét, illetve a forgalomból kivont autók kezelését határozzák meg.

 • 1

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.