• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

2014.11.02 11:28. -

Zöld ovik, ökosulik, sokasodjatok! - Felhívás

2014.10.29 10:22. - Szolovjov Rita

Miért jó, ha az intézmény zöld óvodává, ökoiskolává válik? A cím elnyerésébôl milyen haszna származik a szülőknek? Miért éri meg ilyen helyen dolgozni? Jár-e valamilyen előnnyel a település, a kerület, és a helyi közösség számára?
Ezek azok a kérdések, amelyeket minden leendő zöld óvoda/ökoiskola - és a címet már elnyert intézmény - elsőként feltesz (vagy már feltett) magában. Mert két dologban mindenki biztos: a cím nem jár anyagi elismeréssel, és villámgyorsan leköti az esetlegesen még meglévő szabad energiákat és erőforrásokat. De az anyagi megfontoláson túl, érdemes kicsit behatóbban szemrevételezni az előnyöket.

A biotermékekre nagyobb a kereslet, mint a kínálat Európában

2013.04.26 10:01. - Szolovjov Rita

Az Európai Bizottság januárban indított el egy április 10-én záruló internetes felmérést, amellyel az emberek véleményére volt kíváncsi a biogazdálkodásról. A kérdőívre 12 hét alatt 45 ezer válasz érkezett és 1600 javaslatot, ötletet küldtek be magánszemélyek, szervezetek.

Tápérték-táblázat az élelmiszereken - a tudatos vásárlásért

2013.02.14 09:59. - Szolovjov Rita

Legkésőbb 2016 decemberéig minden EU-ban értékesített, előre csomagolt élelmiszeren a gyártó köteles feltüntetni a tápértékre vonatkozó információkat az új szabályoknak megfelelően. A tudatosvasarlo.hu összefoglalta, mit és hogyan határoznak meg az új szabályok.

Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik

2012.09.19 14:01. - Nagy Gábor

A folyamatban lévő fenntartható technológiaváltás valójában nem fenntartható, mert nincs meg a nyersanyag-fedezete. Így ahelyett, hogy segítene, gyorsítja a rendszer összeomlását. Az elektromos autó, a nap- és szélerőmű zsákutca, akár a bioetanol. Ráadásul végképp kifogynak az élelmiszerkészleteink, miközben a klímaváltozás már nem megállítható. Gelencsér András vegyész-légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora szerint még mindig mítoszokkal és politikai lózungokkal áltatjuk magunkat, miközben a valóság az, hogy elkéstünk: a civilizációnk a túlfogyasztás miatt elkerülhetetlenül összeomlik néhány évtizeden belül.

Tudományosan megalapozott feliratok

2012.06.06 17:46. - Szolovjov Rita

Az Európai Bizottság elfogadta azt a 222 tételből álló jegyzéket, amely egybegyűjti az élelmiszerek csomagolásán olvasható, egészséget befolyásoló tájékoztató kijelentéseket. Ezentúl a gyártók csak olyan meghatározásokat, állításokat tüntethetnek fel a termékeken, amelyek tudományosan megalapozottak.

Nagycsaládos akció

2012.03.23 09:01. -

 A Közöld Roadshow keretében elkezdődött a Nagycsaládos akcióban résztvevők kiválasztása. A program keretében 30 család 6 hónapig használ saját háztartásában környezetbarát eszközöket.

 

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.