• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Zöld ovik, ökosulik, sokasodjatok! - Felhívás


2014.10.29. 10:22:55Szolovjov Rita
914 fő megtekintette a cikket 1 974 alkalommal.

Tudni kell, hogy a cím egy államilag garantált minőségmutató, elnyerésének hozadéka főként az erkölcsi előny. Óvodánk/iskolánk pozitív példa, iránytű lehet másoknak, és vonzerőt képviselve a szülők és a gyerekek számára, versenyelőnybe kerülhet a többi intézménnyel szemben. A környezettudatos szemlélet erősödése egészen biztos, hogy (munka)környezetünk feltételeinek javulásához vezet, a fenntarthatóságra nevelés pedig segíthet újabb kollégákat, partnereket bevonni a folyamatba, vagy támogatókat keresni egy-egy projekt megvalósításához - mindezeken keresztül meghatározva az intézmény arculatát, jövőképét is. Ha a nevelő-, illetve tantestület, az intézmény más dolgozói és a gyerekek is kihívásként élik meg a feladatot, az segít elszakadni a mindennapi rutintól, és nagyon komoly együttcselekvéssel is párosul. Ez viszont a felelősség megosztását, vagyis a felelősségtudat kiszélesedését is magával hozza. Végül, de nem utolsósorban, a cím hálózati tagságot is biztosít: tagjai lesznek a Zöld Óvodák/Ökoiskolák Hálózatának, intézményük részese lehet olyan találkozóknak, programoknak, amelyek tapasztalatai segítik a szakmai fejlődést.

Mi is ösztönözzük ezeket: a Humusz Szövetség a Zöld Óvodák és Ökoiskolák Regionális Forrásközpontjaként országszerte várja azon intézmények regisztrációját, amelyek szeretnének részt venni az OFI Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektben! 

A projekt fő feladatai, leírás a HUMUSZ Szövetség oldalán olvashatóak!

http://humusz.hu/kukabuvar/zold-ovik-okosulik-sokasodjatokForrás: http://humusz.hu/kukabuvar/zold-ovik-okosulik-sokasodjatok

Kulcsszavak: humusz, zöld ovi, ökosuli

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.