• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Mi a célunk?

Azért hoztuk létre a www.kozold.hu honlapot, mert szeretnénk, ha Magyarországon mindenki számára hozzáférhetőek lennének hazánk környezeti állapotának adatai. A célunk minél teljesebb, minden környezeti elemre kiterjedő adatbázis felépítése, hogy bárki, bárhol lakjon is, tudja milyen környezetben él. Arra törekszünk, hogy minden létező adatot összegyűjtsünk és ehhez kérjük az Önök segítségét is, mivel ezek az adatok az ország különböző helyein keletkeznek. Ha tehát az oldal bármely részéhez kapcsolódóan információval rendelkeznek, ne habozzanak, hanem küldjék el nekünk az info@kozold.hu címre és mi közzétesszük a kapott információkat. Természetesen csak hiteles, névvel, elérhetőséggel vállalt adatokat vehetünk figyelembe. Egyébként is törekszünk a hitelességre az adatok forrásának megjelölésével.

Az információ a gyakorlati alkalmazása során válik igazán értékessé. Mit, hogyan lehet és érdemes használni? Hogyan működik? Ezekkel a kérdésekkel gyakorta szembesülünk és most nem csak elméletben válaszolunk. Mintaprojektként létrehoztunk egy működő rendszereket bemutató mintatermet. Mintaprojekt, mert ezt az ország bármely pontján segítünk megvalósítani! Bemutatóterem, mert működés közben mutatjuk be, hogyan működik egyik-másik technikai megoldás és tanácsot adunk, hogyan használhatja Ön is saját háztartásában.
Ez nem egy öncélú kezdeményezés, fenntartása csak akkor nyer értelmet ha valóban elősegíti a környezettudatosságot honfitársaink körében, azáltal, hogy felhívja a figyelmet a problémákra és alternatívákat kínál a helyes cselekvés megvalósításához.
Ha mindenki csak egy picit tesz a környezeti mutatók javulása érdekében, akkor a "sok kicsi sokra megy" népi bölcsesség igazán értelmet nyer.

A döntés a mi kezünkben van!

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.