• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Egymillió palánta fejlődik, naponta 3 tonna termést adnak – megnyílt a világ legnagyobb vertikális farmja

2022.07.20 11:46. - Nagy Gábor

A Bustanica – ami arabul kertet vagy gyümölcsöskertet jelent – nevet viselő dubaji vertikális farmon 330 ezer négyzetméteren termesztenek évente 1 millió kilogramm leveles zöldséget. Növényvédőszer-, gyomirtószer- és vegyszermentesen, nem mellesleg több mint 250 millió liter vizet megtakarítva. Az Emirates közölte: a légitársaság utasai már júliustól kóstolhatják az innen származó zöldségeket a fedélzeti menüjükben.

2. DUNA-RÉGIÓS KÖZÖSSÉGI ÖSSZEJÖVETEL

2014.02.22 18:20. - Szolovjov Rita

Idén június 24 és 29. között a somogyvámosi Krisna-völgy ökofalu ad otthont a 2. Duna-régiós Közösségi Összejövetelnek. Ezen esemény különleges alkalom arra, hogy egy 6 napos, nemzetközi rendezvény keretein belül különböző közösségi kezdeményezések (ökofalvak, átalakuló városok, civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, lakóközösségek, szövetkezetek stb.) tagjai megosszák tudásukat és tapasztalatokat cseréljenek közösségépítés, önszerveződés, részvételi módszerek témájában.
Ennek kapcsán egy tervező hétvégére invitálnak a szervezők, melynek célja, hogy ez a rendezvény tényleg a már meglévő közösségek, közösségcsírák és kezdeményezések igényeihez igazodjon, hogy minél érdekesebb, izgalmasabb, inspirálóbb és örömtelibb legyen, és hogy közösen a legtöbbet lehessen kihozni belőle!
 

"Megújuló energiaforrások a mezőgazdaságban"

2013.11.18 14:07. - Szolovjov Rita

2013. november 28-án 14 órától a XV. Energia Café rendezvényre várják az érdeklődőket Debrecenben, a Vörösmarty utca 13-15. szám alatt.

Téma: "Megújuló energiaforrások a mezőgazdaságban".

GMO Roadshow

2012.11.10 09:40. -

GMO Roadshow-t szervez novemberben és decemberben a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szaktárca szakértői, a háttérintézmények, a tudomány és a civil társadalom képviselői az ország nyolc nagy városában tartanak előadásokat és adnak tájékoztatást a genetikailag módosított szervezetek egészségügyi, környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi hatásairól.

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.