• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Víz

A négy őselem egyike a víz, melynek a minősége alapvető befolyással bír a mindennapi életünkre. Ezen az oldalon igyekszünk minden információt összegyűjteni, amely a magyarországi vizek minőségével kapcsolatos.

Kíváncsi Ön Magyarország folyóinak, tavainak vízminőségére? Akkor látogasson el a felszíni vizes oldalunkra, ahol megtalálja mely helyeken, milyen komponensekre történnek mérések és ezek alapján milyen minőségi kategóriákba sorolhatók be felszíni vizeink.

A szennyezés figyelés menüpontban a környező országokból beérkező folyók vízminőségét folyamatosan figyelő monitoring rendszer adatait tekintheti meg. A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó strandjaira készülők figyelmébe ajánljuk, indulás előtt nézzék meg a Nagy Tavaink vízminőségi adatait! A felszín alatti vízbázisok minőségi állapotát figyelő kutak segítségével követik nyomon, melyek adatait itt megtalálhatja.

Szeretné tudni, hogy milyen vizet iszik? Megtudhatja, ha az ivóvíz menüpontra klikkel!

 

Nagyon sokféle ásványvízzel találkozhatunk a boltok polcain, ha szeretné összehasonlítani őket összetételük szerint, vagy többet tudni az eredetükről, akkor nézze meg az erről készült táblázatunkat! Mindannyian tudjuk, hogy hazánk mennyire gazdag termálvizekben, de ismerjük-e termálvizeink összetételét, gyógyhatását? Tekintse meg az erről készült összeállításunkat!

 

Ha az a kérdés, hogy árad vagy apad, a vízállásjelentés menüpontban megtalálja a választ!

 

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.