• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Szemétből termel energiát a zseniális magyar találmány

2017.10.09 08:05. - Nagy Gábor

Az épületek zöld-energiával való ellátása nem újkeletű téma, azonban a napelem gyártók mindeddig nem tudtak olyan megoldást kínálni a felhasználóknak, ami közös nevezőre tudta volna hozni a megújulóenergia-forrásokat az esztétikummal. Egy-egy mai napelemmel felszerelt tető olykor egy ipari negyed benyomását szokta kelteni, ami jelentősen rontja a napelemek ázsióját a lakosság szélesebb körében. A napelemes technológiák következő generációja már integrált megoldásokra fog épülni: egyre többször találkozhatunk már tetőcserépbe vagy homlokzatba integrált megoldásokkal. Ezt a tendenciát szeretnénk folytatni a napelemek burkolatba való integrálásával, amely azonban amellett, hogy esztétikus megoldás, egyben épp annyira figyelemfelkeltő is, hogy szemléletformáló hatással legyen környezetére. Márpedig a burkolatok mindenhol ott vannak a városokban, nem lehet kikerülni őket.

INNOVATÍV KÖZÖSSÉGI NAPELEM HASZNOSÍTÁS

2014.10.29 10:43. - Szolovjov Rita

LEADER Térségek közötti együttműködés keretén belül a KÖZÖLD Alapítvány 1 napelem rendszert (5 kW) telepített a Kétpói Polgármesteri Hivatal melléképületének tetejére. A rendszer 20 db egyenként 250W teljesítményű kristályos napelem modulból és egy inverterből áll. Ez a helyi vállalkozások, intézmények számára is demonstráció, azon felül a Hivatal és a hivatal épületében működő Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület energiafelhasználását racionalizálja, költségtakarékossá teszi.

További információk:

https://www.facebook.com/kozosseginapelem?fref=ts

http://www.ktzve.hu/kozossegi_napelem.htm

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor

2014.06.18 18:07. - Közöld Admin

 fiatal kutatók nemzetközi fórumán, Londonban is bemutatta kutatási témáját, a hőlégmotoros napkollektorrendszert Kecsenovity Egon, akinek angliai útját a Magyar Innovációs Szövetség támogatta. A szövetség, amely megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az idén tíz fiatal tehetséget delegál különböző nemzetközi fórumokra.

Sivatagi erőművek készülnek az olaj utáni világra

2014.01.30 20:09. - Szolovjov Rita

A zöld energia már egyáltalán nem kizárólag a jövő. Miközben sok ország a hagyományos erőművekben gondolkozik, a világ másik részén az alternatív energiában látják a jövőt, s bizonyos fokig már a jelent is.

Kijelzőbe épített napelemek

2014.01.30 20:06. - Szolovjov Rita

Kijelzőbe épített napelemekkel oldaná meg a mobil készülékek töltését és adatátvitelét is a Sunpartner Technologies, illetve a 3M. A két vállalat egy olyan átlátszó panelt fejlesztett ki, amely meghosszabbítja az okostelefonok üzemidejét, az alacsonyabb fogyasztású e-book olvasókat pedig gyakorlatilag folyamatosan töltve tartja.

NFM pályázat napenergiát hasznosító rendszerek telepítésére

2013.09.09 09:30. - Szolovjov Rita

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pályázatot hirdet napenergiát hasznosító rendszerek telepítésére bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületek számára szeptember 5-i kezdettel.

EU szankció a kínai napelemek ellen

2013.08.01 09:10. - Közöld Admin

Kínának wattonként 0,56 eurós alsó árküszöböt kell tartania az EU-ban történő értékesítéshez.

Közösségi naperőmű!

2013.07.30 18:50. - Közöld Admin

A napenergia egy olcsó energiaforrás, a hasznosítása azonban egyenlőre költséges beruházás a magánfelhasználóknak.

Itt egy remek példa a közösségi összefogásra!

Öngól a német energiafordulat ?

2013.02.02 11:24. - Közöld Admin

energia nemetorszagVisszájára fordult, egyenesen hátráltatja a környezetvédelmi célok elérését a német energiaipari fordulat - írta a Die Welt a BDEW német víz- és energiaipari szervezet adataira hivatkozva. Az energiafordulat egyszerűen nem vezethet az árak és a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez.

52 napkollektort helyeztek el a Szolnoki Főiskola 10 emeletes diákszállójának tetején

2012.05.11 13:11. - Szolovjov Rita

A korszerű technológia kiépítésére 2011-ben nyertek 28,5 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán. A tíz emeletes kollégium tetején elhelyezett napkollektorokat még egy Tisza-parti séta alkalmával is láthatjuk, ha tekintetünket az épület tetejének magasságába emeljük.

 • 1

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.