• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

NYÍLT NAP - megújuló energia alkalmazással történő vállalkozásfejlesztés

2021.10.01 13:58. - Szolovjov Rita

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület működési területén meghirdetett VP6-19.2.1.-57-6-19 kódszámú, Helyi mikrovállalkozások fejlesztésének támogatása című felhívás keretében sikeresen megvalósult a "Megújuló energia alkalmazással történő vállalkozásfejlesztés c. 3202830987 számú projekt.

A megújuló energia hasznosításról, a projekt bemutatásáról tart a projekt keretében a Kedvezményezett egy térítésmentesen látogatható NYÍLT NAPot, melyre tisztelettel várja az érdeklődőket. 

A nyílt nap időpontja: 2021. 10. 04. 10 óra; Nyílt nap helyszíne: 5052 Újszász, Telephely 0148/23 hrsz. 

Téma: Környezetünkért mit tehetünk - környezeti tudatosság a mindennapokban; Energiahatékonyság/vállalkozásfejlesztés.

Hogyan termeljünk áramot ablakkal?

2020.05.29 08:40. - Nagy Gábor

Mind az építészetet, mind az energiatermelést átalakíthatják az újonnan kifejlesztett félig átlátszó napelemek.

Megújuló energiaforrások aránya az EU-s országok áramfogyasztásában

2020.01.30 07:34. - Nagy Gábor

Magyarországnak van hova fejlődnie.

Mire jó még a napelem? Menedék a méheknek!

2019.08.19 21:42. - Nagy Gábor

Az utóbbi években világszerte jelentősen csökkent a háziméhek és egyéb beporzó rovarok száma a permetezőszerek használata, paraziták, valamint a méhek élőhelyeinek a klímaváltozással összefüggő zsugorodása miatt. A méhpusztulás elleni harcban a vegyszerhasználat egyéb okokból is kívánatos visszaszorítása mellett az utóbbi időben új lehetőségek merültek fel. Közismert, hogy Kína bizonyos területein már évekkel ezelőtt úgy megritkultak a háziméhek, hogy emberi erővel, kézzel végzik a gyümölcsfák beporzását, de világszerte indultak arra irányuló fejlesztések is, hogy robotméheket, illetve beporzó drónokat hozzanak létre a feladat elvégzésére. Ennél jóval organikusabbnak és könnyebben megvalósíthatónak tűnik egy másik ötlet által kínált megoldás, amelynek értelmében a napelemfarmok biztonságos, vegyszermentes menedéket kínálhatnának a beporzóknak, amivel mindenki nyerhetne. 

UBER rendszer az áramszolgáltatásban

2019.01.04 09:25. - Nagy Gábor

Három éve az energiamegosztás csupán egy merész kísérletnek tűnt, mára azonban az áram-Uber rendszerszintű megoldásán dolgoznak. Nyílik Pandóra szelencéje.

Szemétből termel energiát a zseniális magyar találmány

2017.10.09 08:05. - Nagy Gábor

Az épületek zöld-energiával való ellátása nem újkeletű téma, azonban a napelem gyártók mindeddig nem tudtak olyan megoldást kínálni a felhasználóknak, ami közös nevezőre tudta volna hozni a megújulóenergia-forrásokat az esztétikummal. Egy-egy mai napelemmel felszerelt tető olykor egy ipari negyed benyomását szokta kelteni, ami jelentősen rontja a napelemek ázsióját a lakosság szélesebb körében. A napelemes technológiák következő generációja már integrált megoldásokra fog épülni: egyre többször találkozhatunk már tetőcserépbe vagy homlokzatba integrált megoldásokkal. Ezt a tendenciát szeretnénk folytatni a napelemek burkolatba való integrálásával, amely azonban amellett, hogy esztétikus megoldás, egyben épp annyira figyelemfelkeltő is, hogy szemléletformáló hatással legyen környezetére. Márpedig a burkolatok mindenhol ott vannak a városokban, nem lehet kikerülni őket.

INNOVATÍV KÖZÖSSÉGI NAPELEM HASZNOSÍTÁS

2014.10.29 10:43. - Szolovjov Rita

LEADER Térségek közötti együttműködés keretén belül a KÖZÖLD Alapítvány 1 napelem rendszert (5 kW) telepített a Kétpói Polgármesteri Hivatal melléképületének tetejére. A rendszer 20 db egyenként 250W teljesítményű kristályos napelem modulból és egy inverterből áll. Ez a helyi vállalkozások, intézmények számára is demonstráció, azon felül a Hivatal és a hivatal épületében működő Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület energiafelhasználását racionalizálja, költségtakarékossá teszi.

További információk:

https://www.facebook.com/kozosseginapelem?fref=ts

http://www.ktzve.hu/kozossegi_napelem.htm

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor

2014.06.18 18:07. -

 fiatal kutatók nemzetközi fórumán, Londonban is bemutatta kutatási témáját, a hőlégmotoros napkollektorrendszert Kecsenovity Egon, akinek angliai útját a Magyar Innovációs Szövetség támogatta. A szövetség, amely megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az idén tíz fiatal tehetséget delegál különböző nemzetközi fórumokra.

Sivatagi erőművek készülnek az olaj utáni világra

2014.01.30 20:09. - Szolovjov Rita

A zöld energia már egyáltalán nem kizárólag a jövő. Miközben sok ország a hagyományos erőművekben gondolkozik, a világ másik részén az alternatív energiában látják a jövőt, s bizonyos fokig már a jelent is.

Kijelzőbe épített napelemek

2014.01.30 20:06. - Szolovjov Rita

Kijelzőbe épített napelemekkel oldaná meg a mobil készülékek töltését és adatátvitelét is a Sunpartner Technologies, illetve a 3M. A két vállalat egy olyan átlátszó panelt fejlesztett ki, amely meghosszabbítja az okostelefonok üzemidejét, az alacsonyabb fogyasztású e-book olvasókat pedig gyakorlatilag folyamatosan töltve tartja.

 • 1

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.