• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor


2014.06.18. 18:07:02Közöld Admin
658 fő megtekintette a cikket 1 250 alkalommal.

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor

 

napkollektorA fiatal kutatók nemzetközi fórumán, Londonban is bemutatta kutatási témáját, a hőlégmotoros napkollektorrendszert Kecsenovity Egon, akinek angliai útját a Magyar Innovációs Szövetség támogatta. A szövetség, amely megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az idén tíz fiatal tehetséget delegál különböző nemzetközi fórumokra.

A London International Youth Science Forumot idén 54. alkalommal rendezték meg augusztus utolsó két hetében. Magyarországot idén Kecsenovity Egon képviselte, aki a 20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 3. helyezettje volt. A hőlégmotoros napkollektorrendszerrel pályázó fiatal kutató jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának hallgatója.

A londoni fórumon részt vevő diákok posztereken mutatták be munkáikat, és előadásokat tartottak. Kecsenovity Egon a napkollektorrendszereket vizsgálva a szivattyú helyettesítésére keresett megoldást; ehhez egy házi készítésű LTD Stirling motort és egy miniatűr Tesla turbinát használt. Az általa készített hőlégmotoros napkollektorrendszer működőképes, olcsón elkészíthető és olyan területeken is alkalmazható, ahol nincs elektromos áram.Forrás: http://www.kornyezetvedelem.co.hu

Kulcsszavak: napenergia, hőlégmotor

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.