• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Föld

A Föld elem fejezetben egyrészt arról szeretnénk tájékoztatást adni, hogy a felelősségteljesen gondolkodó lakosoknak milyen lehetőségei vannak a háztartásban, a keletkező hulladékok szelektív gyűjtésére és elhelyezésére. Másrészt a földfelszín állapotáról gyűjtünk össze információkat.

Ha valahol szétszórt szemetet, éktelenkedő hulladék kupacokat lát, akkor ne habozzon, jelentse be az illegális lerakók oldalunkon!

Napjainkban egyre nagyobb probléma a keletkező hulladék elhelyezése, gyakran nem tudjuk, hogy milyen hulladékot, hova is dobjunk. Ennek a dilemmának a megválaszolására keressük a megoldást a szelektív hulladékgyűjtés fejezetben.

Minden háztartásban gondot jelent a főzés után az elhasznált étolaj elhelyezése. Ne öntse a lefolyóba, olvassa el, hogyan lehet környezetkímélő módon megszabadulni a felesleges étolajtól. Ha nem tudja mit kezdjen a használt elemekkel, akkor nézze meg, milyen lehetőség van a környezetbarát elhelyezésükre.

 

Sajnos mi magyarok az európai átlagnál lényegesen több gyógyszert váltunk ki a patikákban. Ennek következménye, hogy otthonainkban egyre gyűlnek a lejárt szavatosságú gyógyszerek, melyek visszagyűjtése minden patikában kötelező. Minden településen alapvetően befolyásolja az életminőséget a zöld területek aránya. Az erről készült felmérésünket jelentetjük meg itt.

 

Téli időszakban Magyarországon általánosan elterjedt az utak hótól történő mentesítésére a sózás. Tanulmányunkban ennek a környezeti hatásairól olvashat.

 

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.