• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

  • A légkör éltet és véd!

  • A víz minden földi élet alapja!

  • Minden energia!

  • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

  • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

2014.11.02 11:28. -

Zöld ovik, ökosulik, sokasodjatok! - Felhívás

2014.10.29 10:22. - Szolovjov Rita

Miért jó, ha az intézmény zöld óvodává, ökoiskolává válik? A cím elnyerésébôl milyen haszna származik a szülőknek? Miért éri meg ilyen helyen dolgozni? Jár-e valamilyen előnnyel a település, a kerület, és a helyi közösség számára?
Ezek azok a kérdések, amelyeket minden leendő zöld óvoda/ökoiskola - és a címet már elnyert intézmény - elsőként feltesz (vagy már feltett) magában. Mert két dologban mindenki biztos: a cím nem jár anyagi elismeréssel, és villámgyorsan leköti az esetlegesen még meglévő szabad energiákat és erőforrásokat. De az anyagi megfontoláson túl, érdemes kicsit behatóbban szemrevételezni az előnyöket.

A biotermékekre nagyobb a kereslet, mint a kínálat Európában

2013.04.26 10:01. - Szolovjov Rita

Az Európai Bizottság januárban indított el egy április 10-én záruló internetes felmérést, amellyel az emberek véleményére volt kíváncsi a biogazdálkodásról. A kérdőívre 12 hét alatt 45 ezer válasz érkezett és 1600 javaslatot, ötletet küldtek be magánszemélyek, szervezetek.

Tápérték-táblázat az élelmiszereken - a tudatos vásárlásért

2013.02.14 09:59. - Szolovjov Rita

Legkésőbb 2016 decemberéig minden EU-ban értékesített, előre csomagolt élelmiszeren a gyártó köteles feltüntetni a tápértékre vonatkozó információkat az új szabályoknak megfelelően. A tudatosvasarlo.hu összefoglalta, mit és hogyan határoznak meg az új szabályok.

A végzet matematikája- Egy interdiszciplináris kutatás sémái egy világméretű gyomorrontásra

2012.09.19 14:01. - Nagy Gábor

A több egyetem – köztük a Notre Dame és a Budapesti Corvinus Egyetem – kutatóiból álló kutatócsoport az élelmiszerek világkereskedelmi hálójának egy sötétebb szcenárióját vizsgálták komoly metodológiával. Azzal, hogy bolygónk lakossága túllépte 7 milliárdot, komoly kérdéseket vet fel az élelmezés, illetve a mindennapi betevő biztonsága és fenntarthatósága. A hatalmas kereslet miatt az élelmiszerkereskedelem mára egy komplex nemzetközi rendszerré nőtte ki magát, centrumában hét országgal, akik a világ országainak 77%-val állnak mindennapi kapcsolatban.

Tudományosan megalapozott feliratok

2012.06.06 17:46. - Szolovjov Rita

Az Európai Bizottság elfogadta azt a 222 tételből álló jegyzéket, amely egybegyűjti az élelmiszerek csomagolásán olvasható, egészséget befolyásoló tájékoztató kijelentéseket. Ezentúl a gyártók csak olyan meghatározásokat, állításokat tüntethetnek fel a termékeken, amelyek tudományosan megalapozottak.

Nagycsaládos akció

2012.03.23 09:01. -

 A Közöld Roadshow keretében elkezdődött a Nagycsaládos akcióban résztvevők kiválasztása. A program keretében 30 család 6 hónapig használ saját háztartásában környezetbarát eszközöket.