• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

A legnagyobb szélerőmű


2012.09.04. 13:54:56Szolnoki Natasa
673 fő megtekintette a cikket 1 206 alkalommal.

A tervek szerint a Moray Firth az észak-skóciai Caithness partjaitól 21 kilométerre helyezkedik majd el, és lényegesen nagyobb lesz, mint a Londonban, a Temze torkolatánál jelenleg is építés alatt álló 1 gigawattos erőmű.

A kivitelező Moray Offshore Renewables szerint – amely a spanyol Repsol és a portugál EDP Renewables közös cége – a szélerőmű Skócia lakosságának 40%-át láthatná el árammal. Ráadásul a Moray Firth projekt több száz munkahelyet teremthet, a Skóciában évente energiatermelésre felhasznált szén mennyiségét egyharmadával – 2 millió tonnával –, a szén-dioxid kibocsátást pedig akár 4,5 millió tonnával csökkentené.

Ha a skót kormány jóváhagyja az erőmű terveit, az építkezés 2015-ben kezdődhet meg, befejezése 2020-ra várható. Skócia az évtized végéig 100%-ban megújuló energiaforrásokból kívánja finanszírozni villamosenergia-ellátását.Forrás: http://www.tisztajovo.hu/megujulo-energiaforrasok/2012/09/04/a-legnagyobb-szeleromu

Kulcsszavak: szélerőmű, megújuló energiaforrás

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.