• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Az ENSZ Közgyűlése 2010-ben hozott határozata értelmében 2013. A Nemzetközi Vízügyi Együttműködés Éve


2013.03.25. 12:14:55Szolovjov Rita
818 fő megtekintette a cikket 1 456 alkalommal.

Az ENSZ által megfogalmazott alapgondolat, az együttműködés, a közös felelősségvállalás és a határokon átnyúló partnerség építése különösen fontos a Közép-Tisza térségében, ahol 1999 óta napjainkig négy alkalommal alakult ki olyan árhullám, amely meghaladta a mértékadó árvízszintet.
Az összefogásnak köszönhetően azonban a szolnoki Tiszaparti-sétányon és az ahhoz kapcsolódó mintegy 6 kilométeres védvonalon a sikeres árvízi védekezést követően most egy komoly fejlesztés zajlik.  Az Európai Unió támogatásával zajló rekonstrukció eredményei már látszanak a Zagyva és a Tisza torkolatánál átépített támfal szakaszon, ugyanakkor 2013. évi Víz Világnap a Közép-Tisza térségében a víz bőségével köszönt be, a Tisza kisebb árhullámmal teszi próbára a kivitelezőket. „Ahol árvízvédelmet gáttal, fallal biztosítják akkor biztosítani kell az átjárást úgymond árvízmentes időszakban. A szolnokiak hozzászokhattak annak a látványához, hogy Tisza melletti támfalon nyílások vannak, amiket árvíz esetén be kellett zárni, most, amikor az új támfal építését terveztük, úgy gondoltuk, hogy nem lenne illő, ha homokzsákos elzárást alkalmaznánk.” - tette hozzá Lovas Attila a KÖTIVIZIG igazgatója. Ezért döntöttek az esztétikusabb, pár perc alatt lezárható mobil elemek mellett – tette hozzá Lovas Attila. A sétány emléktábla avatással együtt új nevet kapott: „A Nemzetközi Vízügyi Együttműködés Sétánya”. A névválasztás szimbolizálja, hogy több nemzet is összefog akkor, amikor valóban nagy a baj. Ennek újabb jelképeként téglákat építenek be a támfalba – mindegyiken az adott ország nevének rövidítésével.Forrás: http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=22720

Kulcsszavak: víz, víz világnapja, Nemzetközi Vízügyi Együttműködés Sétánya

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.