• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Papírfelhasználás ma


2013.04.26. 10:26:02Szolovjov Rita
706 fő megtekintette a cikket 1 323 alkalommal.

A Föld teljes papírfogyasztása 400 millió tonnát tesz ki évente, ennek jelentős részét az irodai felhasználás adja. Az üzleti információk 95 százaléka még mindig papíron található, ráadásul az irodai dokumentumok 40-60 százaléka másolat ugyanarról az anyagról.

Puskás Zsolt, az IDSZSZ főtitkára szerint a magyar közép- és nagyvállalatok jó része már felismerte a papírfelhasználás csökkentésének jelentőségét. Az erről szóló felmérésben résztvevő vállalatok csaknem 40 százalékánál szervezett formában, további 40 százalékánál pedig eseti jelleggel működnek olyan programok és kezdeményezések, amelyek ezt a célt szolgálják. Érdemes meggondolni: nyomtatunk, vagy ha lehet, elektronikusan oldjuk meg ügyeinket. Ha mindenképpen nyomtatni szükséges a kétoldalas, környezetbarát papír használata is jobb megoldás, mint az eddigi irodai felhasználási gyakorlat. Forrás: http://richpoi.com/cikkek/hazai/papirmentes-nap-a-kornyezeti-terheles-csokkenteseert.html

Kulcsszavak: papírmentes nap, papírfogyasztás,

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.