• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Blogok

Zöld karácsony - az odafigyelés ünnepe

2017.12.13 08:46. - Szolovjov Rita

Bogdán Judit
 a Humusz Szövetség oldalán próbált a hulladékos témákhoz szokott közönség részére Zöld karácsony témában újat írni. Szeretnénk ezzel is felhívni figyelmüket az ünnepek körüli hulladékokkal kapcsolatos lehetőségekre. 

 

Hulladékcsökkentés 10 lépésben: nincs kifogás, erre mindenki képes!

2017.12.13 08:39. - Szolovjov Rita

Hogy mi a nulla hulladék? A hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése. Nézd meg, mit tehetsz azért, hogy kevesebb hulladékot termelj! - írja  HUMUSZ Szövetség a weboldalán. Az igen hasznos cikket ajánjuk figyelmükbe. Ezt nem lehet elégszer elismételni!

 

A nulla hulladékos életmód tíz pontja

2016.04.27 12:42. - Szolovjov Rita

Mit tehet az, aki környezettudatosabb életre vágyik, avagy a nulla hulladékos életmód tíz pontja

Felhívás a Zöld Óvoda vagy Ökoiskola címre vágyó intézményeknek

2015.08.28 06:20. - Szolovjov Rita

Minden évben egyre több óvoda és iskola „zöldül be”. Információs napok, akkreditált képzések, személyes mentorálások során a pedagógusok olyan hasznos információkhoz jutnak, amelyek hozzásegítik őket a címpályázatok elnyeréséhez.

Öntözzünk, de hogyan?

2015.08.08 08:07. - Szolovjov Rita

A szélsőséges időjárás nem követi a növények vegetációs ritmusát, ezért bizonyos időszakokban öntözni szükséges. De mivel és hogyan? A tudatos öntözés neked és növényeidnek is fontos.

2016. januárjától két kukaméret között választhatunk

2015.08.08 08:02. - Szolovjov Rita

Jövő januártól számít, hogy mennyi szemét kerül a kukába...

Kartondobozok szelektív gyűjtési aránya - 2014.

2015.02.05 09:29. - Szolovjov Rita

Tavaly 23 %-ra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes, illetve gyümölcsleves dobozok mennyisége elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban.

 

INNOVATÍV KÖZÖSSÉGI NAPELEM HASZNOSÍTÁS

2014.10.29 09:43. - Szolovjov Rita

LEADER Térségek közötti együttműködés keretén belül a KÖZÖLD Alapítvány 1 napelem rendszert (5 kW) telepített a Kétpói Polgármesteri Hivatal melléképületének tetejére. A rendszer 20 db egyenként 250W teljesítményű kristályos napelem modulból és egy inverterből áll. Ez a helyi vállalkozások, intézmények számára is demonstráció, azon felül a Hivatal és a hivatal épületében működő Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület energiafelhasználását racionalizálja, költségtakarékossá teszi.

További információk:

https://www.facebook.com/kozosseginapelem?fref=ts

http://www.ktzve.hu/kozossegi_napelem.htm

Zöld ovik, ökosulik, sokasodjatok! - Felhívás

2014.10.29 09:22. - Szolovjov Rita

Miért jó, ha az intézmény zöld óvodává, ökoiskolává válik? A cím elnyerésébôl milyen haszna származik a szülőknek? Miért éri meg ilyen helyen dolgozni? Jár-e valamilyen előnnyel a település, a kerület, és a helyi közösség számára?
Ezek azok a kérdések, amelyeket minden leendő zöld óvoda/ökoiskola - és a címet már elnyert intézmény - elsőként feltesz (vagy már feltett) magában. Mert két dologban mindenki biztos: a cím nem jár anyagi elismeréssel, és villámgyorsan leköti az esetlegesen még meglévő szabad energiákat és erőforrásokat. De az anyagi megfontoláson túl, érdemes kicsit behatóbban szemrevételezni az előnyöket.

2014 legzöldebb márkái

2014.08.07 09:28. - Szolovjov Rita

Az 50-es lista élén a Ford végzett. Az amerikai autógyártót három legnagyobb japán riválisa, a Toyota, a Honda és a Nissan követte a rangsorban, az ötödik helyet pedig a Panasonic szerezte meg.

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.