• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Blogok

Gondoltad volna, mennyi csomagolóanyagból származó vegyület kerül a szervezetedbe?

2018.02.14 18:35. - Szolovjov Rita

A csomagolóanyagokkal kapcsolatban az elmúlt tíz évben több, mint kétezer riasztást regisztráltak az Európai Unióban. Ez azért rossz hír, mert az élelmiszerekbe oldódott káros vegyületek a szervezetünkbe is bekerülnek - többek között ez derült ki a SIRHA Budapest kiállításon rendezett konferencián, amelyről a Laboratorium.hu tudósított.

Zöld karácsony - az odafigyelés ünnepe

2017.12.13 09:46. - Szolovjov Rita

Bogdán Judit
 a Humusz Szövetség oldalán próbált a hulladékos témákhoz szokott közönség részére Zöld karácsony témában újat írni. Szeretnénk ezzel is felhívni figyelmüket az ünnepek körüli hulladékokkal kapcsolatos lehetőségekre. 

 

Hulladékcsökkentés 10 lépésben: nincs kifogás, erre mindenki képes!

2017.12.13 09:39. - Szolovjov Rita

Hogy mi a nulla hulladék? A hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése. Nézd meg, mit tehetsz azért, hogy kevesebb hulladékot termelj! - írja  HUMUSZ Szövetség a weboldalán. Az igen hasznos cikket ajánjuk figyelmükbe. Ezt nem lehet elégszer elismételni!

 

A nulla hulladékos életmód tíz pontja

2016.04.27 14:42. - Szolovjov Rita

Mit tehet az, aki környezettudatosabb életre vágyik, avagy a nulla hulladékos életmód tíz pontja

Felhívás a Zöld Óvoda vagy Ökoiskola címre vágyó intézményeknek

2015.08.28 08:20. - Szolovjov Rita

Minden évben egyre több óvoda és iskola „zöldül be”. Információs napok, akkreditált képzések, személyes mentorálások során a pedagógusok olyan hasznos információkhoz jutnak, amelyek hozzásegítik őket a címpályázatok elnyeréséhez.

Öntözzünk, de hogyan?

2015.08.08 10:07. - Szolovjov Rita

A szélsőséges időjárás nem követi a növények vegetációs ritmusát, ezért bizonyos időszakokban öntözni szükséges. De mivel és hogyan? A tudatos öntözés neked és növényeidnek is fontos.

2016. januárjától két kukaméret között választhatunk

2015.08.08 10:02. - Szolovjov Rita

Jövő januártól számít, hogy mennyi szemét kerül a kukába...

Kartondobozok szelektív gyűjtési aránya - 2014.

2015.02.05 10:29. - Szolovjov Rita

Tavaly 23 %-ra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes, illetve gyümölcsleves dobozok mennyisége elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban.

 

INNOVATÍV KÖZÖSSÉGI NAPELEM HASZNOSÍTÁS

2014.10.29 10:43. - Szolovjov Rita

LEADER Térségek közötti együttműködés keretén belül a KÖZÖLD Alapítvány 1 napelem rendszert (5 kW) telepített a Kétpói Polgármesteri Hivatal melléképületének tetejére. A rendszer 20 db egyenként 250W teljesítményű kristályos napelem modulból és egy inverterből áll. Ez a helyi vállalkozások, intézmények számára is demonstráció, azon felül a Hivatal és a hivatal épületében működő Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület energiafelhasználását racionalizálja, költségtakarékossá teszi.

További információk:

https://www.facebook.com/kozosseginapelem?fref=ts

http://www.ktzve.hu/kozossegi_napelem.htm

Zöld ovik, ökosulik, sokasodjatok! - Felhívás

2014.10.29 10:22. - Szolovjov Rita

Miért jó, ha az intézmény zöld óvodává, ökoiskolává válik? A cím elnyerésébôl milyen haszna származik a szülőknek? Miért éri meg ilyen helyen dolgozni? Jár-e valamilyen előnnyel a település, a kerület, és a helyi közösség számára?
Ezek azok a kérdések, amelyeket minden leendő zöld óvoda/ökoiskola - és a címet már elnyert intézmény - elsőként feltesz (vagy már feltett) magában. Mert két dologban mindenki biztos: a cím nem jár anyagi elismeréssel, és villámgyorsan leköti az esetlegesen még meglévő szabad energiákat és erőforrásokat. De az anyagi megfontoláson túl, érdemes kicsit behatóbban szemrevételezni az előnyöket.

  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.