• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

A Maros folyót is elérte a műanyag-apokalipszis


2018.07.25. 20:42:24Nagy Gábor
445 fő megtekintette a cikket 694 alkalommal.

A Maros is részesévé vált a műanyaghulladék-apokalipszisnek - ahogy a Hulladékvadász.hu érzékletesen megfogalmazta a problémát. A folyó egyik csendes zugánál, Ferencszállásnál készítették ezt a fotót az összetorlódott PET-palackok tömegéről:

palackok

Fotó: Hulladékvadász.hu

A műanyaghulladék már hazánkban is egyre súlyosbodó problémát jelent, legutóbb a Rábában és az Ipolyban mutattak ki mikroműanyag-szennyezést. 

Aki a képet a Hulladékvadásznak beküldte a Marosról, azt írta, a fotózott helyszín környékén van egy parányi sziget, a Google-ön alig látni, mert a parthoz közel van, és a part, illetve a sziget fáinak koronái összeérnek. Ahogy a víz megkerüli a szigetet, és visszatér a főmederbe, ott feltorlódott néhány uszadékfa, ezek felfogják a szemetet. Főleg petpalack van itt, 2-300 darab, de van minden egyéb más is (hungarocell, borotva stb.) - írják. A jelentő nemrég megszámolta, és Makónál a főmederben percenként átlag 3 palack úszott le, ezek egy része akad fenn itt. "Nem túl szívderítő a helyzet: a Maros mentén a víz, a part, a parti erdők mind tele vannak uszadékszeméttel. Ezek túlnyomó többsége nem a mai határainkon belül kerül a folyóba" - írta a bejelentő. 


Forrás: https://index.hu/belfold/2018/07/25/a_maros_folyot_is_elerte_a_muanyag-apokalipszis/

Kulcsszavak: Maros, vízszennyezés

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.