• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Budapest az egyetlen európai nagyváros, ahol már most rosszabb a levegő, mint a járvány előtt


2020.07.07. 08:51:11Nagy Gábor
140 fő megtekintette a cikket 260 alkalommal.

A lapnak nyilatkozó Levegő Munkacsoport szerint a magyarországi mérőállomások adatai alapján a NO2- (nitrogén-dioxid) szint az előző év azonos időszakához képest némileg csökkent a korlátozások alatt, és még június során is néhány százalékkal alacsonyabb volt ez, mint például tavaly. Csakhogy közben

KAPCSOLÓDÓ
Öl a szálló por Európában

Öl a szálló por Európában

2016-ban 400 ezren haltak meg miatta az EU-ban. Magyarország se teljesítette az EU-s célokat.

A LEGTÖBB KORAI HALÁLT OKOZÓ LÉGSZENNYEZŐPÉLDÁUL A SZÁLLÓ POR KONCENTRÁCIÓJA A KORÁBBI ÉVEKHEZ KÉPEST A KORLÁTOZÁSOK IDŐSZAKÁRA SEM CSÖKKENT, SŐT, A TAVALYI ADATOKHOZ KÉPEST NÉMI NÖVEKEDÉS VOLT TAPASZTALHATÓ.

A jelenséget a lap az ingyenes parkolásra vezeti vissza. A kormány április 6-tól törölte el a magyarországi közterületeken a fizetős parkolást annak érdekében, hogy ha valaki a járvány alatt a tömegközlekedés helyett a fertőzésbiztosabb autójával akart utazni, azt ne akadályozza a parkolási díj kifizetése. Ez elsősorban Budapest belvárosában dobta meg az autóforgalmat, a belső kerületek kis utcáiban telítette a parkolókat. Volt, ahol a parkolóhelyeket kereső, cirkáló személyautók miatt négyszeresére nőtt a forgalom. Az ingyenes parkolást a kormány ráadásul a vészhelyzet megszüntetése után is 10 napig fenntartotta, ami szintén megnövelte az autóforgalmat, és az ezzel járó légszennyezést is.

Tény, hogy Európa nagyvárosaiban az autóforgalom újraindulásával ugrásszerűen megnőttek a légszennyezettségi adatok, de ezek még mindig alacsonyabbak a tavalyi évhez képest. A jövő azonban meglehetősen szürkének tűnik. A városokat átalakító tartós zöld fejlesztések (például a kerékpározás fejlesztése) mellett az emberek ma is tartanak a tömegközlekedéstől, ami – Budapesten is – az autóforgalom növekedéshez vezet.Forrás: https://index.hu

Kulcsszavak: tömegközlekedés, légszennyezettség

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.