• Minden a földből származik, oda is kerül vissza!

 • A légkör éltet és véd!

 • A víz minden földi élet alapja!

 • Minden energia!

 • Közöld Alapítvány - A környezettudatos fejlődésért!

 • Közöld Roadshow - Közösség a környezetünkért!

Hatalmas zsírszörnyet fogott a Csatornázási Művek


2022.03.01. 21:48:38Nagy Gábor
118 fő megtekintette a cikket 267 alkalommal.

Az FCSM Pók utcai átemelőtelepénél, egy propellerszivattyú kábelére feltekeredve, kócos-zsíros szennyeződésekből, főként nedves törlőkendőkből keletkezett ez a kb. 7-8 méter hosszú, kígyószerű képződmény, írják.

A szokatlan formájú zsírszörny néhány hónap alatt jöhetett létre, a csatornázási művek munkatársainak pedig több órájába telt, mire kiszabadították a kábelt a zsírszörny fogságából.

Az eset nem egyedi, ugyanis az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű zsírdugókat képeznek. Az FCSM munkatársai nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért.

Ha érdekli, hogyan kell helyesen használni a csatornarendszert, és ezáltal mit tehet az ehhez hasonló zsírszörnyek keletkezése ellen, az FCSM várja a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen március 19-én tartandó lakossági nyílt napra, ahol azt is megmutatják, mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az eredet írás képekkel itt.Forrás: https://telex.hu

Kulcsszavak: zsír, vízszennyezés, csatorna

Szólj hozzá te is!

Hozzászólok a cikkhez


A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.
Bejelentkezem | Regisztrálok
Jelenleg még senki nem szólt hozzá a hírhez, légy te az első!  A lakásodhoz legközelebbi benzinkúton átveszik a használt étolajat?
  500m-en belül van benzinkút és átveszik.
  500m-en belül van benzinkút, de nem veszik át.
  Nem gyűjtöm össze a használt étolajat, így nem érdekel.